About This Project

Marquee on The Drive, Vancouver, B.C.

This project undertook the dramatic renovation of the aging "East Van" movie theatre, located steps from the skytrain station. By adding two upper floors to the existing building to form a new condominium (58 residential, and 8 commercial), the 5-storey building added density to the quickly gentrifying Commercial Drive neighbourhood, while also maintaining a casual village-like atmosphere at street level. Ensuring a commercially viable project was important, however, the environmental impact of construction was a major consideration: The original bricks were disassembled, cleaned and re-used. The project was awarded LEED Gold.
The top units (two storeys) are spacious with large decks that overlook mountain views. On the lower levels, the high ceilings of the existing building were preserved, creating a spacious, airy feel.